ακολουθήστε μας:
Search Button

Οδηγός Εξυπηρέτησης> Πράσινο Σημείο

(Χώρος εναπόθεσης κλαδευμάτων, παλαιών επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών)
 

Από τον Απρίλη του 2015, λειτουργεί στο Δήμο Πράσινο Σημείο (χώρος εναπόθεσης κλαδευμάτων).

Ο Δήμος δέχεται στον εν λόγω χώρο κλαδεύματα, γρασίδι, φύλλα, χόρτα, και ογκώδη αντικείμενα (παλιά έπιπλα, στρώματα, ηλεκτρικές συσκευές κλπ).

Η μεταφορά στο χώρο και η φόρτωση στα δοχεία γίνεται από τους δημότες. Στην είσοδο υπάρχει υπεύθυνο άτομο που χρεώνει ανάλογα με το φορτίο και εκδίδει σχετική απόδειξη.

Ο χώρος βρίσκεται δίπλα από τη βιοτεχνική περιοχή του Δήμου (
Σχεδιάγραμμα)

Ωράριο λειτουργίας Πράσινου Σημείου:

Δευτέρα μέχρι Σάββατο     7:00π.μ. – 5:00μ.μ.

Κυριακή                              ΚΛΕΙΣΤΟ

Κλαδεύματα

Στα πλαίσια της προσπάθειας του για διατήρηση της καθαριότητας και για προώθηση της ανακύκλωσης, ο Δήμος έχει, μετά το κλείσιμο του σκυβαλότοπου του Κοτσιάτη, εφαρμόσει μια νέα πολιτική διαχείρισης των κλαδευμάτων και έχει μεριμνήσει για την εγκατάσταση στο Πράσινο Σημείο του Δήμου, μηχανής αλέσματος κλαδευμάτων για να αλέθονται τα κλαδεύματα (καθαρά κλαδεύματα) που μεταφέρονται από τους δημότες.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2018 ξεκίνησε και η έκδοση των Πράσινων Καρτών για τους Δημότες Λακατάμιας. Σκοπός της Πράσινης Κάρτας είναι η χαμηλότερη χρέωση απόρριψης των κλαδευμάτων, μόνο για τους Δημότες Λακατάμιας.  Οι κάρτες αυτές παρέχονται δωρεάν σε όσους Δημότες επιθυμούν  να μεταφέρουν τα κλαδέματα τους (καθαρά κλαδέματα), στο πράσινο σημείο του Δήμου, όπου θα αλέθονται και θα μεταφέρονται σε αδειοδοτημένες μονάδες διαχείρισης. Για την έκδοση της κάρτας οι Δημότες θα πρέπει να προσκομίζουν, στα γραφεία του Δήμου, το Δελτίο Ταυτότητάς τους και ένα λογαριασμό στον οποίο να φαίνεται η διεύθυνσή τους.


Τιμοκατάλογος για παραλαβή κλαδευμάτων στο Πράσινο Σημείο του Δήμου

€10 ανά μονοκάμπινο /διπλοκάμπινο - Για κατόχους πράσινης κάρτας €5

€20 ανά ημιφορτηγό 

€20 ανά σκιπ - κανονικό

€30 ανά σκιπ - μεγάλο

€40 ανά φορτηγό μονοκόρωνο

€50 ανά φορτηγό όκταπους

€60 ανά Χούκ

€70 ανά καρότσα

€8 ανά μέτρο κορμοί φοινικιών

  

Οι τιμές της πράσινης κάρτας δεν ισχύουν για επαγγελματίες κηπουρούς.

 

Άλλα αντικείμενα

Στο χώρο μπορούν επίσης να μεταφέρονται ογκώδη αντικείμενα, όπως για παράδειγμα έπιπλα, στρώματα και ηλεκτρικές συσκευές.

Η χρέωση για ογκώδη αντικείμενα είναι από €5 - €15 ανά κομμάτι.

Για ηλεκτρικές συσκευές δωρεάν.

 

Καλούνται οι δημότες όπως συμμορφώνονται με το ωράριο λειτουργίας του χώρου και τις υποδείξεις των υπευθύνων.

Ο χώρος παρακολουθείται και ελέγχεται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22364061

 

Λειτουργία των Πράσινων Σημείων Επαρχίας Λευκωσίας

Ο Δήμος Λακατάμιας ενημερώνει το κοινό ότι, το Συμβούλιο Εκμετάλλευσης των Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Επαρχίας Λευκωσίας, στο οποίο συμμετέχει, ανέθεσε στην εταιρεία Citipost ΙΚΕ, μετά από επιλογή μέσω ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού, τη λειτουργία και διαχείριση οκτώ Πράσινων Σημείων και ενός Κινητού Πράσινου Σημείου στην επαρχία της Λευκωσίας.

Τα Πράσινα Σημεία είναι οργανωμένοι χώροι στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να εναποθέτουν ειδικά ρεύματα αποβλήτων οικιακής προέλευσης. Οι πλησιέστερες στο Δήμο μονάδες βρίσκονται στο Στρόβολο, στους Εργάτες και στην Κοκκινοτριμιθιά.  Για όλες τις τοποθεσίες, τα ωράρια λειτουργίας και τα είδη αποβλήτων που μπορούν να μεταφέρονται στα Πράσινα Σημεία, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Διεύθυνση
1ης Απριλίου 11
2310 Λακατάμια
Τ.Θ. 12012, 2340 Λακατάμια

Tηλ:
22364000
Fax:22380688
email: municipality@lakatamia.org.cy

  
Ωράρια Λειτουργίας

Εκτός ωρών εργασίας:
Ομάδα Άμεσης Εξυπ. Δημοτών (ΟΑΕΔ):
99174644

Απώλειες Νερού:
99651383
Website Design and Development by eBOS Technologies WiseBOS CMS