ακολουθήστε μας:
Search Button

Λακατάμια> Ανάπτυξη> Έργα Υποδομής

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Δημοτικό Αμφιθέατρο

Το Δημοτικό Αμφιθέατρο είναι το πρώτο μεγάλο έργο που αποφασίστηκε και σχεδιάστηκε αφότου η Λακατάμια έγινε Δήμος.

Εγκαινιάστηκε το 1994 και είναι χωρητικότητας 2000 θεατών. Από της ανέγερσης του λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί ως ο πολιτιστικός πνεύμονας της Λακατάμιας κατά τις θερινές περιόδους.

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές παραστάσεις, ποικίλες εορταστικές εκδηλώσεις, φέρνουν στο αμφιθέατρο χιλιάδες δημότες και όχι μόνον προσφέροντας τους, πέραν από την πνευματική τροφή και τη χαρά της συνεύρεσης. 

Δημοτική Αίθουσα Εκθέσεων

Κάτω από τις κερκίδες του Αμφιθεάτρου, με μια θαυμάσια αξιοποίηση του χώρου, κτίστηκε και λειτουργεί από το 1996 η Δημοτική Αίθουσα Εκθέσεων.

Εξοπλισμένη με σύγχρονα μέσα για τις ανάγκες ενός εκθεσιακού χώρου, φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής και άλλων μορφών εικαστικής έκφρασης. Στην αίθουσα αυτή οργανώνονται επίσης φωτογραφικές εκθέσεις και διαγωνισμοί του φωτογραφικού Ομίλου του Δήμου.

Δημοτικό Στάδιο & Δημοτικό Κολυμβητήριο

Η δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου που να προσφέρει στους δημότες της πόλης ευκαιρίες άθλησης ήταν η δεύτερη προτεραιότητα του Δήμου. Το έργο, μεγαλόπνοο στη σύλληψη και το σχεδιασμό του, περιλαμβάνει στάδιο για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων, στίβο και εγκαταστάσεις για τη διεξαγωγή αγώνων στίβου και κλασσικού αθλητισμού, κολυμβητήριο με 2 πισίνες για το κοινό και χωριστή πισίνα Ολυμπιακών προδιαγραφών για τη διεξαγωγή αγώνων κολύμβησης, καφετερία και κλειστή αίθουσα δεξιώσεων στο χώρο της πισίνας, και τέλος, κλειστή αίθουσα αθλοπαιδιών.

Τέλη του 2000 ολοκληρώθηκε το Στάδιο και ο στίβος. Τον Ιούνιο του 2001 λειτούργησε και το Δημοτικό Κολυμβητήριο. Σταδιακά, και ανάλογα με τους διαθέσιμους πόρους του Δήμου, θα υλοποιηθεί ολόκληρο το σχέδιο.

Από το Μάιο του 2014 το Δημοτικό Κολυμβητήριο έχει ενοικιαστεί σε ιδιώτη, μετά από προκήρυξη διαγωνισμού, τηλ. 22383000.

Κέντρο Υγείας Λακατάμιας

Καρπός μακρόχρονων προσπαθειών των δημοτικών αρχών ήταν η ανέγερση και λειτουργία του Κέντρου Υγείας το οποίο παρέχει πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα. Νέα δυναμική στην προσφορά πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας έδωσε η ανέγερση και λειτουργία από το 2015 ορόφου στο Κέντρο Υγείας.

Τηλέφωνο 22372831

Πολυδύναμο Κέντρο Λακατάμιας

Ανεγέρθηκε Πολυδύναμο Κέντρο παρά το Κέντρο Υγείας στον Πεδιαίο ποταμό το οποίο λειτουργεί ως Κέντρο Ψυχαγωγίας, δημιουργικής απασχόλησης και φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και ως Κέντρο προστασίας και απασχόλησης παιδιών σχολικής ηλικίας που φιλοξενεί παιδιά από τα 8 Σχολεία της Λακατάμιας.

Τηλέφωνο: 22443747

Πεζογέφυρες

Έχουν γίνει μεγάλα πολεοδομικά οδικά έργα με στόχο την επίλυση του σοβαρού κυκλοφοριακού προβλήματος καθώς και νέοι δρόμοι, διαβάσεις πεζών και πεζοδρόμια. Έχουν επίσης κατασκευαστεί δύο πεζογέφυρες πάνω στον Πεδιαίο ποταμό για διευκόλυνση της διακίνησης προς και από το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου και το Λύκειο Αγίου Γεωργίου.


Άλλο έργο που κατασκευάστηκε αφότου η Λακατάμια έγινε Δήμος είναι η κάλυψη του Αργακιού Μάντισσας-Σκλινιτζιερής και η μετατροπή του σε κλειστό ορθογωνικό οχετό, επιλύοντας έτσι το συχνό πρόβλημα των πλημμυρών. 

Πεζόδρομος / Ποδηλατόδρομος

Ο Δήμος καταβάλλει συνεχή προσπάθεια για τη συντήρηση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων Πάρκων και Χώρων Πρασίνου. Ξεχωριστή θέση μεταξύ των πάρκων κατέχουν το Γραμμικό Πάρκο του Πεδιαίου ποταμού με τον μήκους 2 χιλιομέτρων Πεζόδρομο / Ποδηλατόδρομο, και το Πάρκο Αγίου Γεωργίου.

Ειδικά Διαμορφωμένος Δρόμος για Πεζοπόρους με Σκύλους

Από την 1η Μαρτίου 2008 έχει λειτουργήσει στο Δήμο Λακατάμιας δρόμος για πεζοπόρους με σκύλους (1η φάση).     Ο νέος δρόμος σχηματίστηκε παράλληλα με τον υφιστάμενο πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο στην πλευρά της κοίτης Πεδιαίου. Έχει μήκος 3.500 μέτρα και πλάτος 2-2 ½ μέτρα και υποδεικνύεται με πινακίδες.

Καλείται το κοινό όπως χρησιμοποιεί τον εν λόγω νέο δρόμο για περπάτημα με σκύλους και να αποφεύγει να χρησιμοποιεί τον ήδη υφιστάμενο πεζόδρομο.

Προσβάσεις από τη Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού προς την υπόγεια διάβαση (πεζόδρομου/ποδηλατόδρομου) παρά τη γέφυρα Πεδιαίου.

Έχουν κατασκευαστεί και τεθεί σε λειτουργία ανελκυστήρες και κλιμακοστάσια παρά τη γέφυρα Πεδιαίου στη Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού, με τη λειτουργία των οποίων το κοινό μπορεί να διασταυρώνει με ασφάλεια τη Λεωφόρο στο συγκεκριμένο σημείο.

Γήπεδο Μπάσκετ

Το γήπεδο μπάσκετ λειτούργησε τον Ιούνιο του 2014 και βρίσκεται δυτικά της πεζογέφυρας στην οδό  Ακαδημίας παρά την οδό Πύρρου

Πάρκο Τροχοπεδιλισμού (Skate Park)

Το Πάρκο Τροχοπεδιλισμού έχει ολοκληρωθεί το Μάιο του 2017.  Τα εγκαίνια του έγιναν στις 27 Σεπτεμβρίου 2017 από τη Δήμαρχο Λακατάμιας Δρ. Φωτούλα Χατζήπαπα και τον Πρόεδρο του ΚΟΑ κ. Κλεάνθη Γεωργιάδη.  Το Πάρκο βρίσκετε επί της οδού Ακαδημίας πλησίον του περιπτέρου Café Strata.

 

Διεύθυνση
1ης Απριλίου 11
2310 Λακατάμια
Τ.Θ. 12012, 2340 Λακατάμια

Tηλ:
22364000
Fax:22380688
email: municipality@lakatamia.org.cy

  
Ωράρια Λειτουργίας

Εκτός ωρών εργασίας:
Ομάδα Άμεσης Εξυπ. Δημοτών (ΟΑΕΔ):
99174644

Απώλειες Νερού:
99651383
WiseBos Design and Development