Lakatamia Municipality

ακολουθήστε μας:

Δήμος

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Φωτούλα Χατζήπαπα είναι ιατρός και μέχρι την εκλογή της στη θέση της Δημάρχου Λακατάμιας εργαζόταν στο Κέντρο Υγείας Λακατάμιας, ως Ιατρικός Λειτουργός 1ης τάξης. Εργάστηκε ως ιδιώτης ιατρός στη Λακατάμια για 18 χρόνια. Είναι κάτοχος πτυχίου Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής Σόφιας και μεταπτυχιακού Διπλώματος του πανεπιστημίου Surrey Αγγλίας, στη Γενική Ιατρική. Στη διάρκεια των σπουδών της ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στη Φοιτητική Οργάνωση Κυπρίων Βουλγαρίας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια προβολής της Κύπρου και του Κυπριακού προβλήματος.

Η Δρ Φωτούλα Χατζήπαπα έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα στα κοινά της Λακατάμιας. Το 1991 εκλέγηκε Δημοτική Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις. Επανεκλέγηκε το 1996 και το 2001. Από το 1996 μέχρι το 2004 ήταν υπεύθυνη της Δημοτικής Ομάδας. Διετέλεσε πρόεδρος των επιτροπών Προσωπικού, Υγείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου. Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολυδύναμου Κέντρου Λακατάμιας εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, και μετέπειτα εκπροσωπώντας τον ΑΟΛ Λακατάμιας. Συμμετείχε, ακόμη, στο ιδρυτικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Λακατάμιας.

Σημαντική κρίνεται η συμμετοχή της στην επιτροπή αγώνα που πέτυχε την απομάκρυνση του εργοστασίου κατασκευής μπαταριών, DEXEL, από την Λακατάμια. Συμμετείχε σε Διοικητικά Συμβούλια Συνδέσμων Γονέων, στο Συμβούλιο Κοινωνικής Ευημερίας Λακατάμιας (ΣΚΕΛ) και σε τοπικά σωματεία (αντιπρόεδρος του ΑΟΛ Λακατάμιας). Συμμετείχε στην τοπική επιτροπή του Γυναικείου Κινήματος ΠΟΓΟ και είναι η υπεύθυνη της Τοπικής Επιτροπής Αιμοδοσίας του Συνοικισμού Αγίου Μάμα Λακατάμιας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

Είναι παντρεμένη με τον Ευκλείδη Χατζήπαπα, πρώην εκπαιδευτικό. Έχει δύο παιδιά, την Πολιάνα μαθηματικό στο επάγγελμα και τον Κωνσταντίνο που είναι Φυσικός, και δύο εγγονούς. Γεννήθηκε το 1957.

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Πανιερώτατε, σεβαστό Ιερατείο,
Αγαπητέ απερχόμενε Δήμαρχε, Λουκά Ιατρού,
Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, νεοεκλεγέντες και απερχόμενοι,
Φίλοι πρώην δήμαρχοι,
Συνοδοιπόροι και συνεργάτες, μέλη του προσωπικού του Δήμου
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας στη σημερινή τελετή.
Μια παρουσία που τιμά όχι μόνο εμένα, αλλά και τη Λακατάμια ολόκληρη.
Σε μια τελετή που σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου για τον Δήμο Λακατάμιας. Σήμερα, αρχίζει μια νέα κοινή προσπάθεια, για να πάρουμε τη Λακατάμια μπροστά.

Όπως έχουμε πει και προεκλογικά:
Έχουμε όραμα. Έχουμε σχέδιο. Έχουμε προσανατολισμό.

 

Κορυφαίες προτεραιότητες μας:

• η υπεύθυνη διοίκηση και η οικονομική εξυγίανση.
• η διαφάνεια, η ισονομία και η αξιοκρατία.
• η υιοθέτηση σύγχρονων εργαλείων διοίκησης
• η αξιοποίηση της τεχνολογίας
• η ανθρωποκεντρική διοίκηση
• η έγκαιρη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του δημότη.

 

Στόχος μας είναι:

• Ένας Δήμος ανθρώπινος, καθαρός, με περισσότερο πράσινο, με σύγχρονες υποδομές και αποτελεσματικές υπηρεσίες.
• Ένας Δήμος κοινωνικά ευαίσθητος και ανοικτός σε διάλογο με όλους τους δημότες.
• Ένας Δήμος διεκδικητικός στην άντληση κονδυλίων και έργων από τα κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Βασική προϋπόθεση για να πετύχουμε τα πιο πάνω είναι η ενότητα.

Ιδιαίτερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως η εξουσία που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, χρειάζεται συλλογική δράση, διάλογο, πολυφωνία και διαρκή επικοινωνία. Αλλά και συνεργασία με όλους τους δημότες και τα οργανωμένα σύνολα. Χρειάζεται σύμπνοια και συναίνεση.
Σε κάθε μας βήμα πρέπει να θυμόμαστε ότι η Λακατάμια είναι η δύναμη που μας ενώνει.
Και θα πάει μπροστά μόνο με υπευθυνότητα, ήθος, εντιμότητα και αποφασιστικότητα. Με αυτά τα εργαλεία στις αποσκευές μου θα διοικήσω τον Δήμο την επόμενη πενταετία. Με τα ίδια εργαλεία είμαι σίγουρος θα συμπορευτούν στην κοινή μας προσπάθεια οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και το προσωπικό του Δήμου.
Κλείνοντας, να ευχηθώ σε όλους και όλες Χρόνια Πολλά, ευτυχισμένο και παραγωγικό να είναι το 2017. Εύχομαι κάθε οικογενειακή και προσωπική ευτυχία, κάθε καλό στον δρόμο σας και στην πορεία της ζωής σας.
Να ευχηθώ επίσης καλή δουλειά σε όλους τους νέο εκλεγέντες.
Να ευχηθώ και ότι καλύτερο στους απερχόμενους που αφήνουν πίσω τους ένα έργο για το οποίο οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε με πιο επίσημο τρόπο, σε χρόνο που θα αποφασιστεί από το νέο δημοτικό συμβούλιο.
Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε πολλές φορές στο πλαίσια της αναμεταξύ μας συνεργασίας και της ανταλλαγής απόψεων.
Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου προς όλους εσάς, να σας ευχαριστήσω ξανά για την παρουσία σας και να υπερτονίσω τη σημασία που έχει για μένα η συνεργασία, η σύμπνοια και η συναίνεση για το καλό του Δήμου μας.

Ευχαριστώ.
Δρ Φωτούλα Χατζήπαπα
Δήμαρχος Λακατάμιας


02.01.2017