ακολουθήστε μας:
Search Button

  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας
Για ένα πιο καθαρό περιβάλλον για τα παιδιά μας

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ PMD, ΧΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΟΥ

                                              

  ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΔΩΝ ΓΥΑΛΙΟΥ  

Το PMD & Χαρτί συλλέγονται από τα υποστατικά στη Λακατάμια κάθε Πέμπτη βράδυ        


Το Πρόγραμμα ανακύκλωσης της Green Dot περιλαμβάνει τη συλλογή των ακόλουθων τριών κατηγοριών (ρευμάτων) συσκευασιών:

Χαρτί: εφημερίδες, περιοδικά, χαρτόκουτα και χαρτοκιβώτια (φαρμάκων, παπουτσιών, δημητριακών, συσκευών), διαφημιστικά έντυπα και χαρτί γραφείου.

PMD: Μεικτό ρεύμα πλαστικών μπουκαλιών και δοχείων, μεταλλικών συσκευασιών (λευκοσίδηρο κα αλουμίνιο) και χάρτινων συσκευασιών ποτών τύπου tetrapak.

Γυαλί: Γυαλιά συσκευασίας (μπουκάλια και βαζάκια συσκευασίας)

Η συλλογή του PMD  γίνεται στα ειδικά διάφανα σακούλια και του χαρτιού στα ειδικά καφέ σακούλια (διατίθενται στις υπεραγορές) ή σε χαρτοκιβώτια, είτε δεμένα σε δέμα, από το πεζοδρόμιο της κατοικίας σας.  Το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι την Πέμπτη να βγάζετε τα ανακυκλώσιμα σας υλικά για συλλογή.

Η κατηγορία γυαλιού  συλλέγεται από τους ειδικούς  κάδους τύπου «Καμπάνα» που υπάρχουν σε διάφορα σημεία στα δημοτικά όρια Λακατάμιας, σε τακτά χρονικά διαστήματα, αναλόγως με το χρόνο που χρειάζεται για να γεμίσουν.

Για περαιτέρω ενημέρωση ή / και διευκρινήσεις μπορείτε να αποτείνεστε στις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου (τηλ. 22364066 και 22364061), και στην Green Dot Κύπρου (τηλ. 700 000 90, ιστοσελίδα www.greendot.com.cy.

Η ανακύκλωση παρέχει τη δυνατότητα στο κοινό να έχει ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια για την προστασία και σωτηρία του περιβάλλοντος.

Κάνετε την ανακύκλωση μέρος της καθημερινής σας ζωής! 
Με τη συμμετοχή μας στην ανακύκλωση βοηθούμε:
• Στην αποφόρτιση του περιβάλλοντος από μεγάλες ποσότητες οικιακών αποβλήτων.
• Στην εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας.
• Στην ενίσχυση της οικονομίας του τόπου μας.
• Στην βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.
• Στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
• Στη διατήρηση ενός πιο ανθρώπινου περιβάλλοντος για μας και τα παιδιά μας.ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΡΟΥΧΩΝ

                 
ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΡΟΥΧΩΝ

 

Ο Ανάκυκλος Περιβαλλοντική είναι ένας μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός, που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2010, και λειτουργεί πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων ρούχων, παπουτσιών, σεντονιών, κουρτινών, τσαντών και ζωνών που τοποθετούνται από τους πολίτες στους μωβ μεταλλικούς κάδους συλλογής. Το πρόγραμμα λειτουργεί και στο Δήμο μας. Σημεία τοποθέτησης κάδων ανακύκλωσης ρούχων στην Λακατάμια.

Συλλογή ειδών σπιτιού
O Ανάκυκλος Περιβαλλοντική, διαπιστώνοντας την ανάγκη του κοινού για μικροέπιπλα, είδη κουζίνας και άλλα οικιακά είδη, προχώρησε στην επέκταση του φιλανθρωπικού του καταστήματος στην οδό Μουσών 14 στην παλιά Λευκωσία, για διάθεση αυτών των ειδών δωρεάν ή σε χαμηλές τιμές για κάλυψη των εξόδων. Στη βάση αυτή, ο Ανάκυκλος αρχίζει τη συλλογή και αυτών των ειδών τα οποία το κοινό θα μπορεί να μεταφέρει στο κατάστημα. Σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλος όγκος των αντικειμένων αυτών, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τηλεφωνούν στον αριθμό 99722121, για να διευθετείται η παραλαβή τους από το σπίτι τους.


ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ

             

Η συλλογή των οικιακών μπαταριών γίνεται από τον Οργανισμό ΑΦΗΣ. Συλλέγονται και ανακυκλώνονται όλες οι φορητές μπαταρίες που βρίσκονται σε κασετόφωνα, ραδιόφωνα, φορητές συσκευές ήχου, παιχνίδια, κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, τηλεχειριστήρια, φωτογραφικές μηχανές κλπ.

Η συλλογή γίνεται μέσω των κάδων ανακύκλωσης μπαταριών, που είναι τοποθετημένοι σε διάφορους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας. Τέτοιοι κάδοι υπάρχουν στα δημαρχεία, δημόσια κτίρια, καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, καταστήματα τηλεπικοινωνιών, σχολεία, υποκαταστήματα τραπεζών κ.α.

 

Διεύθυνση
1ης Απριλίου 11
2310 Λακατάμια
Τ.Θ. 12012, 2340 Λακατάμια

Tηλ:
22364000
Fax:22380688
email: municipality@lakatamia.org.cy

  
Ωράρια Λειτουργίας

Εκτός ωρών εργασίας:
Ομάδα Άμεσης Εξυπ. Δημοτών (ΟΑΕΔ):
99174644

Απώλειες Νερού:
99651383
Website Design and Development by eBOS Technologies WiseBOS CMS