ακολουθήστε μας:
Search Button


Όλα τα Νέα μας

Subject:Διαχείριση κλαδεμάτων στο Δήμο Λακατάμιας μετά το κλείσιμο του Κοτσιάτη.

Στις 22 Νοεμβρίου 2018 υπογράφηκαν  τα συμβόλαια μεταξύ του Δήμου Λακατάμιας και της Εταιρείας Neblay Ltd, για την εγκατάσταση μηχανής αλέσματος κλαδεμάτων, στο μικρό πράσινο σημείο του Δήμου.

Με βάση τη συμφωνία αυτή, οι Δημότες μπορούν να μεταφέρουν τα κλαδέματα τους (καθαρά κλαδέματα), στο πράσινο σημείο του Δήμου, όπου θα αλέθονται από την εταιρεία Nelbay Ltd  και θα τα μεταφέρονται σε αδειοδοτημένες μονάδες διαχείρισης.

Οι χρεώσεις για την απόρριψη των κλαδευμάτων θα είναι, €5 ανά μονοκάμπινο /διπλοκάμπινο και €10 ανά ημιφορτηγό. Όσοι δημότες επιθυμούν αυτή την διευθέτηση μπορούν να εξασφαλίσουν εισόδου με την "ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ", την οποία μπορούν να προμηθευτούν από τα γραφεία του Δήμου.

Το πρόγραμμα του Δήμου με την προπληρωμένη βιοδιασπώμενη χάρτινη σακούλα γνωστό στους Δημότες ως "ΠοΠ", θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του με την κατ' οίκον περισυλλογή κάθε δεκαπέντε μέρες.

Εκ μέρους του Δήμου υπέγραψε η Δήμαρχος Δρ Φωτούλα Χατζήπαπα και εκ μέρους της εταιρείας ο κ. Σπύρος Καπνός. Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στην παρουσία του Δημοτικού Γραμματέα κ. Άριστου Μελή και του Γεωπόνου του Δήμου κ. Μάριου Μαλάη. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Υγειονομικού Λειτουργού του Δήμου κ. Αργύρη Αργυρού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λακατάμιας με αυτή του την απόφαση εντείνει τις προσπάθειες του που αποσκοπούν στη διατήρηση της καθαριότητας και στην προώθηση της ανακύκλωσης με στόχο την μείωση του όγκου σκυβάλων που μεταφέρονται στην Κοσιη.

Στο πράσινο σημείο θα λειτουργήσει σύντομα η «Γωνία Εκπαίδευσης», όπου μαθητές των σχολείων μας θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα πάντα για την ανακύκλωση.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ

24 Νοεμβρίου 2018

 
Διεύθυνση
1ης Απριλίου 11
2310 Λακατάμια
Τ.Θ. 12012, 2340 Λακατάμια

Tηλ:
22364000
Fax:22380688
email: municipality@lakatamia.org.cy

Ωράρια Λειτουργίας
  
Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημοτών 
Εντός ωρών εργασίας:
22364100

Εκτός ωρών εργασίας:

Ομάδα Άμεσης Εξυπ. Δημοτών (ΟΑΕΔ):
99174644

Απώλειες Νερού:
99651383
Website Design and Development by eBOS Technologies WiseBOS CMS