ακολουθήστε μας:
Search Button

Λακατάμια> Πολιτικές Δήμου> Αθλητισμός

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Δήμος Λακατάμιας, αναγνωρίζοντας τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας και του αθλητισμού για την υγεία των πολιτών και θέτοντας ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής των δημοτών, ανεξαρτήτως ηλικίας, στη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, διοργανώνει και στηρίζει, πολλές  αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, ενώ  προωθεί και συμμετέχει σε δράσεις και ημερίδες διαφόρων  φορέων που ασχολούνται με τον αθλητισμό. 

Ο  Δήμος διοργανώνει συχνά ποδηλατικούς γύρους, τουρνουά ποδοσφαίρου, κολυμβητικούς αγώνες (μέσω του Ναυτικού Ομίλου Λακατάμιας), μαθήματα και τουρνουά Κρίκετ  (μέσω του προγράμματος νέοι δρόμοι για την ένταξη Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην Τοπική Κοινωνία) και διάφορες ημερίδες με θέμα τον αθλητισμό.

Συμμετέχει επίσης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #Beactive, την ετήσια αθλητική διοργάνωση που υποστηρίζει ο  ΚΟΑ ως Εθνικός Συντονιστικός Φορέας.  Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Αθλητισμού, διοργανώνονται διάφορες αθλητικές δραστηριότητες και ημερίδες με θέμα τον αθλητισμό. Η συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι δωρεάν και σε όλους τους συμμετέχοντες δίνονται διπλώματα παρακολούθησης.

Αναγνωρίζοντας τις επιδώσεις των αθλητών και σωματείων στη Λακατάμια, και σε μια προσπάθεια περαιτέρω ανύψωσης του αθλητισμού στο Δήμο μας ο Δήμος διοργανώνει τα τελευταία χρόνια τελετή βράβευσης των αθλητών και σωματείων Λακατάμιας που διακρίθηκαν την προηγούμενη χρονιά. 

Έκτος από τις διάφορες αθλητικές διοργανώσεις, ο Δήμος Λακατάμιας έχει δημιουργήσει γήπεδο μπάσκετ και πάρκο τροχοπεδιλισμού, όπου οι δημότες μπορούν να αθλούνται ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Γήπεδο Μπάσκετ

Το γήπεδο μπάσκετ λειτούργησε τον Ιούνιο του 2014 και βρίσκεται δυτικά της πεζογέφυρας στην οδό  Ακαδημίας παρά την οδό Πύρρου

Πάρκο Τροχοπεδιλισμού (Skate Park)

Το Πάρκο Τροχοπεδιλισμού έχει ολοκληρωθεί το Μάιο του 2017.  Τα εγκαίνια του έγιναν στις 27 Σεπτεμβρίου 2017 από τη Δήμαρχο Λακατάμιας Δρ. Φωτούλα Χατζήπαπα και τον Πρόεδρο του ΚΟΑ κ. Κλεάνθη Γεωργιάδη.  Το Πάρκο βρίσκετε επί της οδού Ακαδημίας πλησίον του περιπτέρου Café Strata. 

Οι ώρες λειτουργίας των πιο πάνω χώρων  είναι:
Χειμερινό Ωράριο: Δευτέρα – Κυριακή  10:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Καλοκαιρινό Ωράριο: Δευτέρα – Κυριακή  8:00 π.μ.-1:00 μ.μ. και 4:00 μ.μ.- 10:0 μ.μ.

Παρακαλούμε όπως πριν επισκεφθείτε τους πιο πάνω χώρους, συμβουλευθείτε τους Κανόνες Χρήσης (Γήπεδο Μπάσκετ και Πάρκο Τροχοπεδιλισμού (Skate Park))

 

Διεύθυνση
1ης Απριλίου 11
2310 Λακατάμια
Τ.Θ. 12012, 2340 Λακατάμια

Tηλ:
22364000
Fax:22380688
email: municipality@lakatamia.org.cy

  
Ωράρια Λειτουργίας

Εκτός ωρών εργασίας:
Ομάδα Άμεσης Εξυπ. Δημοτών (ΟΑΕΔ):
99174644

Απώλειες Νερού:
99651383
WiseBos Design and Development