Lakatamia Municipality

ακολουθήστε μας:

Λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες χαλαρώσεις που τέθηκαν σε εφαρμογή την 21η Μαΐου 2020

Τα γραφεία του Δήμου, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοτικού Ταμείου, θα είναι ανοικτά για το κοινό, τηρώντας όλους του κανόνες ασφάλειας και υγιεινής που αφορούν την είσοδο σε κλειστούς χώρους (χρήση μάσκας από επισκέπτες και προσωπικό, θερμικός έλεγχος πριν την είσοδο εντός των κτηρίων των Δήμων, χρήση απολυμαντικού χεριών). Στους χώρους υποδοχής του Δημαρχείου/ ταμείο θα εισέρχονται μέχρι τρία άτομα και θα τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες για τήρηση απόστασης δύο μέτρων. Η προσέλευση του κοινού στις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου, θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης (ραντεβού), ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και ο συνωστισμός εντός των γραφείων του Δήμου και να γίνεται χωρίς καθυστερήσεις και αναμονή η εξυπηρέτηση του κοινού.

Παρακαλούνται οι Δημότες όπως, όπου είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν τους εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας και πληρωμών, όπως αναγράφονται πιο κάτω, για αποφυγή συνωστισμού στα γραφεία του Δήμου.

Περαιτέρω:

 • Σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργού Υγείας από την 21η Μαΐου 2020, επιτρέπεται η διακίνηση σε όλα τα πάρκα για σκοπούς άσκησης υπό την προϋπόθεση ότι οι παρευρισκόμενοι δεν θα υπερβαίνουν τα 10 άτομα.
 • To γήπεδο καλαθόσφαιρας και το πάρκο τροχοπεδιλισμού λειτούργησαν στις 22 Μαίου 2020, υπό τις πιο κάτω προϋποθέσεις:
  1. Γήπεδο καλαθόσφαιρας:
   • Στο χώρο δεν πρέπει να βρίσκονται πέραν των 10 ατόμων.
   • Πρέπει να τηρείται η απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των αθλούμενων.
   • Η άσκηση πρέπει να είναι ατομική.
   • Η σωματική επαφή πρέπει να αποφεύγεται
  2. Πάρκο τροχοπεδιλισμού:
   • Απαγορεύεται η παρουσία περισσότερων από 2 ατόμων στο χώρο του πάρκου.
   • Ο χρόνος παραμονής στο πάρκο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 λεπτά για τον κάθε αθλούμενο.
   • Πρέπει να τηρείται η απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των αθλούμενων.
   • Η σωματική επαφή πρέπει να αποφεύγεται

Παρακαλείται το κοινό όπως κατά την παραμονή του στους πιο πάνω χώρους, λαμβάνει όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη δική του προστασία, σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργού Υγείας. Η ευθύνη για τήρηση των πιο πάνω αφορά αποκλειστικά τους χρήστες.

 • Έναρξη τέλεσης Πολιτικών Γάμων.
 • Οι παιδικές χαρές παραμένουν κλειστές.
 • Δε θα γίνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις ή δραστηριότητες.
 • H Δημοτική Βιβλιοθήκη θα επαναλειτουργήσει την 1η Ιουνίου 2020. Το ωράριο λειτουργίας της βιβλιοθήκης έχει διαμορφωθεί ως εξής: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 10:00 π.μ. – 3:00 μ.μ. και Τρίτη 3:00 μ.μ. – 5:00 μ.μ.
 • Τα προγράμματα του Πολυδύναμου Κέντρου και του Ανοικτού Σχολείου Λακατάμιας αναβάλλονται μέχρι την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολυδύναμου.
 • Συνεχίζεται η απολύμανση των δημόσιων χώρων, συμπεριλαμβανομένων των κτηρίων του Δημαρχείου και του Πολυδύναμου, των παιδότοπων, των πάρκων, τωνστάσεων λεωφορείων και του Γραμμικού Πάρκου.
 • Θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στους ιδιοκτήτες κέντρων εστίασης για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.
 • Εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων δημοτών μας, από το Πολυδύναμο Κέντρο Λακατάμιας

Όσοι δημότες είναι ηλικιωμένοι ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν έχουν βοήθεια από κάποιο μέλος της οικογένειας τους, μπορούν να επικοινωνούν με το 22443747 (Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.) και να αναφέρουν τα τρόφιμα και φάρμακα που θα ήθελαν να προμηθευτούν. Το προσωπικό του Πολυδύναμου, θα αξιολογεί τα αιτήματα και θα δίνει τις απαραίτητες λύσεις. Στόχος μας είναι να συνεχιστεί ο περιορισμός της άσκοπης μετακίνησης των ευάλωτων ομάδων.

Εναλλακτικοί τρόποι επικοινωνίας με το Δήμο:

Για πληροφορίες το κοινό μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 22364000, και να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα του Δήμου στη διεύθυνση www.lakatamia.org.cy, από τη δωρεάν εφαρμογή MyLakatamia, (η οποία είναι διαθέσιμη στο Google Play και το AppStore), και τη σελίδα του Δήμου στο Facebook (https://www.facebook.com/DemosLakatamias/). Επιστολές ή / και αιτήματα μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση municipality@lakatamia.org.cy. Για έκτακτές περιπτώσεις (εκτός ωρών λειτουργίας) το κοινό μπορεί να καλεί στα τηλέφωνα 99174644 ή 99407227.

Διαδικτυακές πληρωμές:

Όλες οι πληρωμές λογαριασμών (Τέλη Υδατοπρομήθειας, Δημοτικά Τέλη Ακίνητης Ιδιοκτησίας, Άδειες Οικοδομής, Άδειες Διαίρεσης Γης, Άδειες Διαίρεσης Οικοδομής, Δικαιώματα Διαφημιστικών Πινακίδων και Άδειες Σκύλου), μπορούν να γίνονται από το διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας μας (www.lakatamia.org.cy), της εφαρμογής του Δήμου MyLakatamia (η οποία είναι διαθέσιμη στο Google Play και το AppStore), ή απευθείας από τη σελίδα της JCC.

Παρακαλούμε όλους του Δημότες όπως συμμορφώνονται με της οδηγίες των υπαλλήλων του Δήμου, για καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ

21 Μαΐου 2020