Lakatamia Municipality

ακολουθήστε μας:

Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία του Δήμου Λακατάμειας

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, τα γραφεία του Δήμου, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοτικού Ταμείου, θα είναι ανοικτά για το κοινό, τηρώντας όλους του κανόνες ασφάλειας και υγιεινής που αφορούν την είσοδο σε κλειστούς χώρους (χρήση μάσκας από επισκέπτες και προσωπικό, θερμικός έλεγχος πριν την είσοδο εντός των κτηρίων των Δήμων, χρήση απολυμαντικού χεριών). Στο Δημαρχείο θα εισέρχονται μέχρι τρία άτομα και θα τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες για τήρηση απόστασης δύο μέτρων.

Παρακαλούνται οι Δημότες όπως, όπου είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν τους εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας και πληρωμών, όπως αναγράφονται πιο κάτω, για αποφυγή συνωστισμού στα γραφεία του Δήμου.

Περαιτέρω:

  • Από τις 4 Μαΐου 2020, θα επιτρέπεται η διακίνηση στο πεζόδρομο για σκοπούς άσκησης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού Υγείας. Οι παιδικές χαρές και τα πάρκα (συμπεριλαμβανομένων του γηπέδου καλαθόσφαιρας και του πάρκου τροχοπεδιλισμού)θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την 21η Μαΐου 2020.
  • Δε θα τελούνται πολιτικοί γάμοι.
  • Δε θα γίνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις ή δραστηριότητες.
  • H Δημοτική Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή μέχρι την 1η Ιουνίου 2020.
  • Τα προγράμματα του Πολυδύναμου Κέντρου και του Ανοικτού Σχολείου Λακατάμιας αναβάλλονται μέχρι την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης από τον Υπουργό Παιδείας.
  • Συνεχίζεται η απολύμανση των δημόσιων χώρων, συμπεριλαμβανομένων των κτηρίων του Δημαρχείου και του Πολυδύναμου, των παιδότοπων, των πάρκων, τωνστάσεων λεωφορείων και του Γραμμικού Πάρκου.
  • Εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων δημοτών μας, από το Πολυδύναμο Κέντρο Λακατάμιας

Όσοι δημότες είναι ηλικιωμένοι ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν έχουν βοήθεια από κάποιο μέλος της οικογένειας τους, μπορούν να επικοινωνούν με το 22443747 (Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.) και να αναφέρουν τα τρόφιμα και φάρμακα που θα ήθελαν να προμηθευτούν. Το προσωπικό του Πολυδύναμου, θα αξιολογεί τα αιτήματα και θα δίνει τις απαραίτητες λύσεις.

Στόχος μας είναι να συνεχιστεί ο περιορισμός της άσκοπης μετακίνησης των ευάλωτων ομάδων.

H Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Δήμου, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στην Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που πρόσφερε 800 ιατρικές μάσκες, για χρήση από το προσωπικό. Ευχαριστούν επίσης την Κυβέρνηση η οποία βάση της ανακοίνωση της θα προσφέρει μάσκες προστασίας και την ομάδα SOS – Face Shields for Nicosia General Hospital, για την παραχώρηση προστατευτικών ασπίδων ασπίδων για το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό του Δήμου.

Εναλλακτικοί τρόποι επικοινωνίας με το Δήμο:

Για πληροφορίες το κοινό μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 22364000, και να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα του Δήμου στη διεύθυνση www.lakatamia.org.cy, από τη δωρεάν εφαρμογή MyLakatamia, (η οποία είναι διαθέσιμη στο Google Play και το AppStore), και τη σελίδα του Δήμου στο Facebook (https://www.facebook.com/DemosLakatamias/). Επιστολές ή / και αιτήματα μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση municipality@lakatamia.org.cy. Για έκτακτές περιπτώσεις (εκτός ωρών λειτουργίας) το κοινό μπορεί να καλεί στα τηλέφωνα 99174644 ή 99407227.

Διαδικτυακές πληρωμές:

Όλες οι πληρωμές λογαριασμών (Τέλη Υδατοπρομήθειας, Δημοτικά Τέλη Ακίνητης Ιδιοκτησίας, Άδειες Οικοδομής, Άδειες Διαίρεσης Γης, Άδειες Διαίρεσης Οικοδομής, Δικαιώματα Διαφημιστικών Πινακίδων και Άδειες Σκύλου), μπορούν να γίνονται από το διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας μας (www.lakatamia.org.cy), της εφαρμογής του Δήμου MyLakatamia (η οποία είναι διαθέσιμη στο Google Play και το AppStore), ή απευθείας από τη σελίδα της JCC.

Όσοι επιθυμούν να πληρώσουν: Άδειες Οικοδομής, Άδειες Διαίρεσης Γης, Άδειες Διαίρεσης Οικοδομής, Δικαιώματα Διαφημιστικών Πινακίδων και Άδειες Σκύλου, θα πρέπει να επιλέγουν την κατηγορία Διάφορες Άλλες Πληρωμές, και να συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που αναγράφονται στη φόρμα. Στο σημείο Περιγραφή Πληρωμής θα πρέπει να αναγράφεται ο Αρ. Φακέλου (π.χ. για Άδειες Οικοδομής – Αρ. Φακ. B../…., Άδειες Διαίρεσης Γης – Αρ. Φακ. ΔΓ../…. κ.τ.λ.), εκτός από τις περιπτώσεις ανανέωσης Άδειας Σκύλου στις οποίες θα αναγράφεται Άδεια Σκύλου.

Παρακαλούμε όλους του Δημότες όπως συμμορφώνονται με της οδηγίες των υπαλλήλων του Δήμου, για καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Τα πιο πάνω μέτρα θα τηρούνται σε όλους τους Δήμους.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ
30 Απριλίου 2020